02 maj

Rapport från årets årsmöte

Här kommer en kortfattad rapport från Monica Zetterlund Sällskapets årsmöte söndag 28 april 2019.

Innan årsmötets början på Scalateaterns Bakficka i Stockholm kunde medlemmarna i Sällskapet hämta ut sin medlemsgåva; The Monica Zetterlund Story, en CD producerad av Gert Palmcrantz där han och Kerstin Bagge samtalar om, och lyssnar på MZ.

God ekonomi ger möjlighet till höjda stipendiesummor
Sedan, under det formella mötet, fick vi bland annat reda på att Sällskapets ekonomi är god; man har exempelvis kunnat höja de kommande MZ-stipendiaternas prissummor till 40 000 kr resp 60 000 kr. Årets stipendiater avslöjas i mitten av augusti. Dessa, och många fler artister, uppträder sedan på MZ Minneskonsert på Berwaldhallen i Stockholm, som i år genomförs söndag 29 september. Som vanligt får medlemmarna i Sällskapet förtur till biljetterna innan de släpps för allmänheten.

Kryssning med Monica Zetterlund-tema
Vidare kunde styrelsen glatt avslöja att en kryssning med Viking Line’s Cinderella (Stockholm-Mariehamn) med Monica Zetterlund-tema är inbokad till nästa vår, april 2020. Hela resan ska genomsyras av Monicas musik och liv, och många stora och fina artister är redan klara. Mycket mer info om detta stora event kommer under hösten.

Jazzstandards till kaffet
Efter årsmötet bjöds medlemmarna på en härlig landgång, kaffe och kakor. Till kaffet fick vi höra flera av Monicas låtar och andra jazzstandards framförda vackert och proffsigt av sångerskan Lili Holényi och pianisten Filip Ekestubbe.

Välkommen Du också som medlem i Monica Zetterlund Sällskapet! Läs mer om medlemskap här »

Text & foto: Peter Niklasson