15 augusti

ÅRETS STIPENDIATER!

Monica Zetterlunds Minnesfond har år 2018 utsett två stipendiater, en etablerad musiker och en ung begåvning med framtiden för sig. Stort och välförtjänt grattis säger vi till Mats Öberg och och Arvid Jullander!

Mats Öberg är pianist men även munspelare, kompositör och arrangör. Han får ett stipendium på 50 000 kr och motiveringen lyder:
Din positivism, din närvaro och din kreativitet är genomgripande. Med ärlighet och lekfullhet, med ett öppet sinne och en omåttlig fantasi öppnar du dörrar till nya musikaliska rum, dit du varmt och kärleksfullt bjuder in dina medmusikanter, oavsett stil och nivå.

Arvid Jullander är född 1994 och basist. Han får ta emot ett stipendium på 30 000 kr med motiveringen:
Det svänger om dig, Arvid. Med stor ödmjukhet och en personlig värme hänför du din publik. Du äger en harmonisk och rytmisk medvetenhet, och med envishet, ambition och pondus förflyttar du dig obehindrat mellan olika stilarter; från jazzens ursprung till dess nutid och framtid.

Stipendierna delas ut under en hyllningskonsert på Berwaldhallen söndagen den 30 september kl 18. Mer info om konserten.

Monica Zetterlunds Minnesfond delar varje år ut stipendier till musiker och artister som verkar i Monicas anda. Antalet priser varierar från år till år, åldrarna likaså.

Mer information om alla stipendiater

Bild ovan: Mats Öberg. Foto: Jan Malmström.
Bild nedan: Arvid Jullander. Foto: Terese Lien Evenstad.