16 december

Äntligen kunde vi träffas igen för årsmöte

På 1:a advent, den 28 november, kunde vi äntligen träffas igen! Styrelse och medlemmar i Monica Zetterlund Sällskapet samlades på Scalateaterns restaurang ’Scalas Bakficka’ i Stockholm för både styrelse- och årsmöte efter ett ofrivilligt långt uppehåll på nästan två år. Ny satsning på jazzkryssning var ett av de positiva beskeden.

Efter de första årsmötespunkterna, där bl a Sällskapets ekonomi och verksamhet presenterades, valdes ytterligare en ledamot i styrelsen in. Välkommen Inger Olsson!
Se årsmötesprotokollet längst ner i detta inlägg.

Klart för kryssning!
Styrelsen kunde dessutom äntligen få berätta flera goda nyheter. Den pga pandemin tre gånger inställda jazz- och musikkryssningen med Viking Line har fått ett nytt datum! 8-9 maj nästa år kryssar vi från Stockholm till Mariehamn t/r med samma fina artister, musikanter och aktiviteter som i det ursprungliga programmet. Vi får alltså träffa Lisa Nilsson och Ekdahl Bagge Big Band på stora scenen, Claes Jansson, Monica & Carl-Axel Dominique, Tina Ahlin, Tom Alandh och Peter Lind & The Cabaret Band m fl.

För dig som vill ha ”extra allt” av kryssningen kan du via Viking Line boka en speciell kod som dessvärre ännu inte är bokningsbar. Den lär dock dyka upp på Viking Lines hemsida under Special- och Temakryssningar under december.

Äntligen dags igen för minneskonsert
Nästa år, den 25 september, arrangerar vi också en sedvanlig minneskonsert i Berwaldhallen i Stockholm med stora artister och stipendiater från Monica Zetterlund Minnesfonden. Vidare planeras ett nytt årsmöte redan i vår. Läs mer om dessa aktiviteter och annat i ordförandens medlemsbrev här (se nedan).

Tom Alandhs krönika
Årsmötet fortsatte med att Tom Alandh läste en av honom opublicerad krönika, ett inlägg i debatten, om SRs beslut att inte längre spela Beppe Wolgers (med sång av Monica Zetterlund) Svart-vit calypso från 1961.

Ljuvlig musik
Naturligtvis fanns också livemusik på plats. Ljuvlig musik avslutade mötet av det unga paret Vilma Ogenblad, sång och Joel Henryson, bas. Vi fick bl a njuta lite julstämning genom deras vackra version av Det är en ros utsprungen. Det var ju ändå advent!

Läs årsmötesprotokollet (ladda ned Word-dokument) »

Läs ordförandes medlemsbrev (ladda ned Word-dokument) »