07 februari

CARL BAGGE BERÄTTAR OM MONICA I PERSONLIGT SAMTAL

Kerstin Svenson har för Iris Media producerat ett inslag där hon intervjuar Carl Bagge, Monicas gudson och son till Lars Bagge, om både hans privata och musikaliska minnen av Monica Zetterlund. Det blev ett fint, varmt och generöst samtal.

I inslaget får vi, förutom biografiska fakta om Monica och hennes karriär, ta del av Carl Bagges personliga minnesbilder. Han berättar om hur han fick hänga med och lyssna när hans far Lasse och Monica arbetade. Han lyssnade till musiken, men också till texterna som vid den tiden oftast var på svenska. I detta finns en stor anledning till att han själv nu arbetar med musik, berättar Carl. ”När jag blir stor ska vi spela ihop”, lär han i 5-årsåldern ha sagt till Monica. Carl berättar också om varför samarbetet mellan Monica och Lasse Bagge tog slut i mitten på 1990-talet.

Lyssna till hela samtalet på Soundcloud. (11 min.)

Foto: Pär Wickholm (pressbild från bokningsbolaget MTA Production)

Iris Media är ett produktionsbolag med 60 år i ljudbranschen. De erbjuder de bland annat inläsningar, poddar, audioguider och syntolkning. De producerar även program och reportage till Sveriges Radio.