06 april

MONICA Z HYLLAS I HAGFORS OCH GÖTEBORG

En unik Monica Zetterlund-hyllning med Ekdahl & Bagge Big Band, Rigmor Gustafsson och Isabella Lundgren landar nu på Monicas hemmaplan i Hagfors och spelas därefter även i Göteborg.

Till Monica är en konsert där Monica Zetterlunds mest älskade sånger framförs så som det var tänkt – i originalarrangemang för en 32 personer stark ensemble. Monicas kapellmästare Lars Bagge skrev de stora arrangemangen för storband och stråkar under 1960- och 70-talet för hennes studioalbum som innehåller alltifrån amerikanska evergreens till svenska folktoner med texter skräddarsydda för Monica av t ex Povel Ramel, Tage Danielsson och Hasse Alfredson.

Den musikaliska skatten låg länge i byrålådan, tills dess att Lars Bagges son, Carl Bagge, hittade guldkornen och bestämde sig för att låta världen återigen få ta del av dem, denna gång framförda av några av dagens främsta svenska jazzsångare. Rigmor Gustafsson och Isabella Lundgren ger ödmjukt sina innerliga tolkningar av de folkkära låtarna.

Nu kommer denna unika uppsättning till Hagfors, Monicas födelseort, för en hyllningskonsert. Den spelas även i Göteborg.

Konserterna har kommit till genom initiativ av Signe – en digital plattform för crowdfunding av konserter. Tillsammans med artister, arrangörer och musikälskare vill Signe få ännu fler att uppleva det bästa som finns – livemusik! Och nu är det alltså dags för Till Monica.

Konserten genomförs 28/5 kl 19.00 på Hotell Monica i Hagfors.
Information och biljettbokningsigne.io

Konserten spelas även på Draken i Göteborg  27/5.
Information och biljettbokning på tickster.com