02 december

MONICAS VALS – om Hagforstösen som blev världsstjärna

Monica Zetterlund är en svensk nationalklenod. Men hennes liv var en framgångssaga med bitterljuva toner. En person på scen, en annan bakom. Stark och sårbar på samma gång. Så beskriver Göteborgs stadsteater föreställningen Monicas vals där vi får möta stjärnan, människan, och musiken.

Vi citerar vidare: ”Från föräldrahemmet i Hagfors till de största jazzscenerna på andra sidan Atlanten. Ella Fitzgerald, Marlon Brando och Tage Danielsson passerar förbi som i ett pärlband av minnen. Åren som går präglas av alkohol, scenskräck och olyckliga relationer – men också av kärleken till musiken, livet och dottern därhemma. Allt inramat av den fantastiska låtskatten.

Monicas vals är skriven av dramatikern Klas Abrahamsson och fick sin urpremiär på Malmö Stadsteater 2018. Nu sätts den upp i regi av Ragna Wei på Göteborgs Stadsteater, Stora Scen, med Karin de Frumerie i huvudrollen. Det blir en hyllning till en av våra absolut största med sång, levande musik och humor.”

Komplett information om föreställningen hittar du här. »

Föreställningen rymmer givetvis massor av fin musik och noterbart är att tidigare Monica Z-stipendiaten Arvid Jullander är basist i teaterorkestern.  Vill du lyssna till originalinspelningarna har teatern satt ihop en spellista på Spotify.

Föreställningsfoton: Ola Kjelbye