09 december

MONICA HYLLADES I TV4'S "SÅ MYCKET BÄTTRE"

Tv4’s Så Mycket Bättre 2018 avslutades igår med ett hyllningsprogram till Monica Zetterlund med många härliga återblickar från hennes långa karriär.

Monica Zetterlund Sällskapets fina vice ordförande Kerstin Bagge gästade programmet och berättade kärleksfullt om vännen och kollegan Monica, lyssnade och kommenterade artisternas tolkningar.

I Maria Branders krönika i Expressen sägs det att någonting hände med stämningen i programmet när Kerstin kom med och berättade om Monica. Och så var det; den annars närmast sektliknande stämningen med överexalterat internt hyllande förbyttes i en vördnadsfull, ibland nästan nervös anda när artisterna kände på sig att nu förvaltade man ett arv lite tyngre än vanligt.

”Så kliver hedersgästen Kerstin Bagge, 83, in och den annars så brutalt exalterade samlingen liksom landar. I ett slags respekt för sångerskan börjar de bete sig som folk, applådera artigt och sluta sittdansa på stolarna.” som Maria Brander skriver i sin krönika.

Fantastiskt fint i alla händelser att få se denna hyllning till Monica och hennes musikaliska material. Roligt att även textförfattarna, som Beppe Wolgers med flera, hyllades.

Här är hela låtlistan från programmet:

Eric Gadd: Sakta vi gå genom stan
Albin Lee Meldau: Visa från Utanmyra
Christer Sjögren: Var blev ni av ljuva drömmar?
Louise Hoffsten: Jag vet en dejlig rosa
Linnea Henriksson: Some Other Time
Charlotte Perrelli: Under vinrankan
Stor feat. Seinabo Sey: Gröna små äpplen

Vilken blev din favorit?

Hela Maria Branders krönika kan ni läsa här »

Bild: Kerstin bagge tillsammans med Stor, en av de som medverkade med en egen tolkning av Monica Zetterlunds musik. Foto från tv4.se