12 maj

Vi gratulerar Jojje Wadenius och Ellen Andersson!

Monica Zetterlunds Minnesfond delar varje år ut stipendier till musiker och artister som verkar i Monicas anda. Antalet priser varierar från år till år, åldrarna likaså. I år har stipendienämnden utsett två fantastiska artister som stipendiater.

Monica Zetterlunds Minnesfond har utsett 2022 års stipendiater. Vi gratulerar Georg ”Jojje” Wadenius och Ellen Andersson! Diplomen delas ut på Berwaldhallen den 25 september då även 2020 och 2021 års stipendiater kommer att hyllas.

Vi citerar ur Ann Allans presentation av de två stipendiaterna:

När man nämner Jojjes namn glittrar det till i människoögon. Han är djupt respekterad och älskad, både som människa och musiker, och många vittnar om hans stora betydelse som inspiratör och förebild. Jojje har varit en enormt uppskattad lagkamrat i en oändlig mängd musikaliska konstellationer och hans förmåga att smälta in i de olika sammanhangen är enastående.

Inom Ellen Andersson finns ett otroligt driv, ett djupt allvar och en påfallande känslighet. I de allra mest magiska ögonblicken bjuder Ellen på musik av världsklass, såväl i scatsång som i ballader.

Hela presentationen och Minnesfondens motiveringar finns på sidan där Jojje och Ellen nu tar plats i ett högklassigt sällskap av tidigare stipendiater. Läs mer här.