11 augusti

Hyllning vid gratiskonsert under ledning av Carl Bagge

Torsdag 15 augusti KL 19.30 kan du utan kostnad njuta av den uppskattade hyllningskonserten Till Monica. Konserten äger rum på Gustav Adolfs torg i Stockholm och på scenen finns Ekdahl & Bagge Big Band under ledning av Carl Bagge bakom några av dagens främsta jazzsångare.

Gratiskonserten ingår i Stockholms kulturfestival och medverkande är Ekdahl & Bagge Big Band, Migdal Strings, Rigmor Gustafsson, Svante Thuresson, Isabella Lundgren och Sarah Riedel. Musikalisk ledare är Carl Bagge.

Till Monica är en konsert där Monica Zetterlunds mest älskade sånger framförs så som det var tänkt – i originalarrangemang för en 32 personer stark ensemble. Monicas kapellmästare Lars Bagge skrev arrangemangen för storband och stråkar under 1960- och 70-talet för hennes studioalbum som innehåller alltifrån amerikanska evergreens till svenska folktoner med texter skräddarsydda för Monica av t ex Povel Ramel, Tage Danielsson och Hasse Alfredsson.

Den musikaliska skatten låg länge i byrålådan, tills dess att Lars Bagges son, Carl Bagge, hittade guldkornen och bestämde sig för att låta världen återigen få ta del av dem, denna gång framförda av några av dagens främsta svenska jazzsångare. Rigmor Gustafsson, Svante Thuresson, Isabella Lundgren och Sarah Riedel gör ödmjuka, innerliga tolkningar av de folkkära låtarna.

Boka in en sällan hörd konsertupplevelse som klingar av tidlös kvalitet och som dessutom har en nerv av den nära och personliga kopplingen till Monica själv.