20 december

Årets julbrev till medlemmarna

Med årets julbrev från ordförande Lena Åberg Frisk hälsar vi i styrelsen för Monica Zetterlund Sällskapet en riktigt god jul till våra medlemmar. Vi ser fram emot ett fint jazzår 2024 med både utmaningar och möjligheter.

Kära medlem i Monica Zetterlund Sällskapet,

Ett varmt tack för 2023 och för ditt värdefulla stöd!

Årets konsert genomfördes sedvanligt i Berwaldhallen och som vanligt var det mer eller mindre utsålt. En nyhet var att Calle Bagge nu tagit över som konstnärlig ledare och producent efter Silas Bäckström.

Konserten fick en strålande recension i DN och gavs på så sätt uppmärksamhet långt utöver alla som på plats njöt av bland andra Karin Krog, Claire Martin, Kristin Amparo och årets stipendiater Max Schultz, Birgitta Virves och Sissela Kyle.

Som alla föreningar går Monica Zetterlund Sällskapet igenom olika faser. Initialt strömmade stöd, donationer och uppmärksamhet till. Ett kapital byggdes upp som kunde användas till stipendierna och även till gåvor till er medlemmar. Sedan ett antal år tillbaka, förstärkt av pandemiåren, minskar dock kapitalet årligen.

Nu har vi inte längre har det ekonomiska utrymmet att skicka julklappar och andra medlemsförmåner till er, men är alltså samtidigt mer beroende än någonsin av er. Vi hoppas därför att ni ska vilja förnya ert medlemskap – och varför inte skänka bort ett i julklapp? Det ska jag göra!

Att dela ut stipendierna till Monicas minne och att arrangera hyllningskonserten är en viktig insats för att vårda minnet samt sprida hennes musikaliska gärning till nya generationer musiker och lyssnare. Vi hoppas, med ert stöd, kunna fortsätta flera år till.

Nästa år kommer vi att förnya konserten ytterligare för att öka räckvidden. Mer om det i kommande medlemsbrev.

Åter igen, vårt stora och varma tack för ert ovärderliga stöd och en önskan om härliga helger över jul och nyår.

Styrelsen för Monica Zetterlund sällskapet genom, Lena Åberg Frisk, ordförande