2009 års stipendiater var Meta Roos, Lena Swanberg samt Gustav Karlström.

Etablerad artist

META ROOS

Meta har genom åren förnöjt publiken på såväl jazz - som underhållningsscenen. Denna genuina dalkulla övertygar i allt hon tar sig för. Hennes otroligt fina röst i samband med härlig timing och uppfattning gör oss i publiken ibland andlösa.
Ibland hör man folk säga: Hon är ju kanonbra!

Ja, vi i Monica Zetterlund-sällskapet som har haft ögonen på henne länge kan bara säga: VISST! och GRATTIS!

Lovande nykomlingar

LENA SWANBERG
Ung begåvad låtskrivare, pianist och sångerska med sökmotorn inställd på världen med fokus på afrikansk och afrobrasiliansk musik. Lena har sedan tidig ålder haft musiken som ledstjärna från början med fiolspel i hemmet. Efterhand med dörrarna vidöppna för jazzens storheter.

Lena är en musiker med stark integritet och ödmjukhet. En ivrig sökare lugnt tillbakalutad i traditionen.

GUSTAV KARLSTRÖM
Denne unge sångare, pianist, kompositör och arrangör är något av en sensation. Här finns inga genre-staket som begränsar uttryckslusten och han låter sig inspireras av förebilder från alla håll och kanter.

Utsökt sångare, smakfull pianist som rör sig i en spännande klangvärld.

MOTIVERINGAR:

Meta Roos får priset för att "hennes otroligt fina röst i samband med härlig timing och uppfattning gör oss i publiken ibland andlösa", skriver juryn i sin motivering. Meta har genom åren förnöjt publiken på såväl jazz - som underhållningsscenen. Denna genuina dalkulla övertygar i allt hon tar sig för. 

Lena Swanberg  är ung, begåvad låtskrivare, pianist och sångerska inställd på världen med fokus på afrikansk och afrobrasiliansk musik. Lena har sedan tidig ålder haft musiken som ledstjärna från början med fiolspel i hemmet. Efterhand med dörrarna vidöppna för jazzens storheter. Lena är en musiker med stark integritet och ödmjukhet. En ivrig sökare lugnt tillbakalutad i traditionen.

Gustav Karlström Denne unge sångare, pianist, kompositör och arrangör är något av en sensation. Här finns inga genre-staket som begränsar uttryckslusten och han låter sig inspireras av förebilder från alla håll och kanter.Utsökt sångare, smakfull pianist som rör sig i en spännande klangvärld.