Kalendarium

Plats: Scalateaterns bakficka, Wallingatan 32-34 i Stockholm

Tid: Söndag 21 maj Klockan 15.15

Härmed kallas sällskapets medlemmar till årsmöte. Intresserade icke medlemmar är givetvis också välkomna att vid tillfället lösa medlemskap i sällskapet och få del av de förmåner medlemsskapet innebär.

Vi inleder med årsmötet och med anledning av att Monica i år skulle fyllt 80 år, bjuder sällskapet därefter deltagarna på en landgång med dryck och kaffe. 

 Monkan o Beppe

I år hyllar vi också Monicas mångårige vän, vapendragare, textförfattare m.m. Beppe Wolgers genom att Kerstin och Benton Wolgers framför delar av sitt program om maken resp. pappan.


OBS! För deltagande krävs föranmälan till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Monica Zetterlund lever trots att det nu är hela elva år sedan hon så tragiskt avled. På skiva, på film och i våra minnen, För andra är hon en ny upptäckt.

Monica Zetterlund Sällskapet med tillhörande minnesfond skapades strax efter hennes bortgång med uppgift att arbeta för att hålla minnet av denna sällsynt begåvade artist levande.

Efter många minneskonserter på olika estrader har turen nu kommit till Berwaldhallen. Varje år har vi haft förmånen att samla några av våra absolut främsta musiker och artister till en afton för att hedra minnet av Monica. Och då är det kvalitet som gäller.

Flera artister som jobbade med Monica som Tommy Körberg och Svante Turesson. Andra som då var för unga men som också värnar om kvalitet som Jan Lundgren, Hannah Svensson för att inte tala om det storband som leds av Kalle Bagge, son till Monicas favoritpianist Lasse Bagge. Och årets stipendiater, vars namn blir offentliga inför konserten. Vår styrelseledamot Tom Alandh är som vanligt konferencier och därtill ett minnesinslag som absolut kommer att väcka munterhet! Mer om detta senare.

Allt detta äger rum i Berwaldhallen måndagen den 31 oktober på kvällen. Rensa almanackan, ta med vänner och bekanta så ses vi där. Biljettbokning via Berwaldhallen, tel. 08-784 18 00.

 Varmt välkomna!

Stort tack till alla som var där!
Inför ett nästintill fullsatt konserthus fick vi åter njuta av hyllningar till Monica.

Kvällen bjöd på värme, på skratt, på eftertanke och förstås - på fantastisk musik.

Vi fick njuta av otroliga musiker. Tack till Claes Crona som alternerade med Kjell Öhman vid tangenterna. Jocke Ekberg på trummor, Hans Backenroth bas. Även Ulf Andersson och Mats Norrefalk hoppade in i kompet och briljerade.

Lise och Gertrud bjöd på stor komik och på som alltid stor musikalitet.
Lill Lindfors sprudlade och gav oss både allvar och humor.
Svante Thuresson med en röst som var vigare än någonsin.

Och så våra stipendiater.
Georg Riedel som fick hederspris och tillsammans med Hans Backenroth gav oss en unik basduett.
Oskar Nilsson - vars mjuka tenor var fascinerande.
Och så Nannie Porres - vår Billie Holidays - som fick stormande applåder!

Tack igen alla som deltog, på och bakom scenen. Och tack till publiken.

Vi ses igen nästa år!

 

...gick ju av stapeln i maj. Totalt närvarade 69 medlemmar - Roligt att så många kunde komma!

Det blev en helt fantastisk tillställning -  Mångmusikalisk, hjärtevärmande och helt i Monicas anda!

Alla begåvade stipendiater. Årets "etablerade artist" Gösta Ekmans fina personliga tal. Monica Nielsens reflektion över kamratskapet med Monica. Hyllningen till yrvädret och solstrålen Lena Nyman - och de unga och samtidigt så genommusikaliska "lovande nykomlingarna" bröderna Agnas - vilken spelglädje!  Stor njutning med hjälp av Svante Thuresson, Lill Lindfors och Claes Janson! Himmelsk musik - till ackompanjemang av Kjell Öhman, Ulf Andersson, Claes Crona, Hans Backenroth, Mats Norrefalk och Johan Löfcrantz-Ramsay. Alla stipendiater fick höra sina fina motiveringar  - broderade av minnesfondens nya ordförande Ann Z Allan. Och som finstämd, humoristisk och trygg presentatör såg vi Tom Alandh. Kvällen öppnades av Bengt Säve-Söderberg, ordförande i Monica Zetterlundsällskapet.

Tack alla som kom - och fick en mycket speciell kväll med underbara artister, fina ord om Monica och en härlig stämning i Konserthuset.

Och tack alla ni inblandade, som gjorde kvällen möjlig. Ni vet vilka ni är.

Grattis igen, Monica! Tack för att du gav så mycket - som nu ger tillbaka!

Finner ni här nedan på läs mer. Vill också passa på att påminna om minneskonserten på Konserthuset i Stockholm den 27 september. Återkommer inom kort med mer information.