"Hellre en skrynklig själ än ett slätstruket liv".

Lars Nordlanders bok

Den perfekta julklappen för enskilda och företag.


205:- /st inkl. porto och emb.
E-posta beställningen till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och betala in beloppet på Monica Zetterlund-sällskapets plusgiro 1621464-5. Glöm inte att ange ert namn antal böcker samt "Nordlander".

Bibliotekstjänsts recension av Lars bok:

Lars Nordlander kan kallas en kreativ och produktiv doldis i svenskt musikliv. Han har skrivit texter till många kända artister, bland andra till Monica Zetterlund. Det är också Monica Zetterlund-sällskapet som gett ut denna samling av hans versifierade aforismer och dagsverser. Dessa har tidigare enbart cirkulerat i en trängre vänkrets, men de förtjänar verkligen en större publik. I rimmade välformulerade fyrradingar levererar Lars Nordlander iakttagelser och reflektioner rörande vardagsliv och den mänskliga existensen i stort, med en humoristisk och humanistisk blick såväl på andra som på sig själv. Han har en stark känsla för den bundna poesins rytm och för ordens musik - och, inte minst glädjande, för versfötternas krav. Nordlander kan räkna både trokéer, jamber, anapester och daktyler - man kommer ibland att tänka på en mästare som Alf Henrikson samtidigt som Nordlander har en helt egen röst. Det är mycket nöjsam läsning.

Boken utgjorde det hedersstipendium som Sällskapet beslöt att tilldela Lars Nordlander. Vi fann att hans diktning och kanske främst hans dagsverser var värda en större läsekrets än den innersta musikkretsen. Lars stod Monica mycket nära och hon har framfört många av hans låttexter.